ВсичкиДестинацииИталия

Сардиния

Остров Сардиния разположен на запад от Апенинския полуостров е вторият по големина остров в Средиземно море (след Сицилия).  Населението му е  1 643 096 жители, който се ползва със специален автономен статут. Климатът е типичен средиземноморски.

Плажните ивици в Сардиния

Остров Сардиния има едни от най-красивите плажове, които може да откриете в Европа. Да, пясъкът е наистина бял, а морето – най-синьото. Представете си, че сте в залива на Коста Смералда, където знаменитости и супермодели се наслаждават на изумрудените води; Усамотявате се в залива Голфо ди Оросей, където стръмните скали осигуряват уединение; или плавате до островите от гранит на Ла Мадалена. Независимо дали ходите на боси по дюните на вълноломния Коста Верде или се любувате на прекрасните гледки на Коста дел Съд, просто разгърнете кърпата си на плажа и никога няма да искате да си тръгвате.

Приключенията на открито

Независимо дали отивате бавно или бързо, изберете бряг или страна, Сардиния е един от последните големи обиколки на острова в Европа. Разходка през буйната, мълчалива гора до здрача на руските руини на Тискали.

Разходете се по стръмния крайбрежен път до полуостровния залив на Кала Луна, където диви кози пасат на варовиковите скали. Или се спуснете през гората от вековни дъбове до могъщия скален каньон на Гола Су Горопу.

Примамливостта на морето е неустоима за уиндсърфистите на северния бряг, а водолазите се радват на уникални гледки край крайбрежието на Каляри, подводната пещера Nereo и потопените римски руини на Нора.

Резервирайте своя хотел тук

Островът на Идиосинкразиите

Д. Лорънс изрично каза: “Сардиния е различна”. Всъщност, къде можеш да отидеш за няколко минути от алпийска гора до снежнобял плаж? в Сардиния може да се откриеш странни диви животни в Изола дел’Асинара и дивите коне, които спокойно обикалят Giara di Gesturi.

Остров Сардиния също така е известен със своята кулинарна култура. Интересните им  тестени изделия и хляб, хубавите им бели и червени вина, както и сирена закачени в хамбари в планинския район, ще ви накарат да си оближете пръстите.

По всякакъв начин можем да мислим, че Сардиния е различна и още по-привлекателна за нея.

Пътуване във времето

СардинияСардиния е била полирана като камъче от вълните от нейната история и наследство. Островът е разпръснат с 7000 нураги, кули и селища от Бронзовата епоха, гробницата на гроба на гигантската гробница и domus de janas (гробове на приказките). Надолу по всяка платформа на страната и във всеки 10-членен, 100-овчарско селце, тези останки от праисторията чакат да бъдат сглобени заедно като най-озадачаващите пъзели.

Сардиния също е остров на невероятно ексцентрични фестивали, от карнавалният парад на Барбагия до смъртоносната конна надпревара S’Ardia в Седило.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *